WAAR STAAT KIWANIS VOOR?

Als Kiwanis Zottegem Egmont maken wij deel uit van de Internationale Kiwanis Serviceclub, die wereldwijd meer dan 320.000 leden telt.

Kiwanis Zottegem Egmont vindt het namelijk zijn plicht om een stuk terug te geven aan de maatschappij en ons in te zetten voor diegenen die het minder goed hebben, met in het bijzonder aandacht voor minderbedeelde kinderen lokaal en wereldwijd. Zo steunen wij reeds meerdere jaren lokale Zottegemse organisaties zoals Lichtpunt, Hartekamp, Mindervaliden, de Schoolgemeenschappen Zottegem en Brakel, en anderen. Iets verder weg van Zottegem, geven wij ook steun aan de Ziekenhuisschool UZ Gent die, met immer te beperkte middelen, onderwijs organiseert voor langdurig zieke kinderen – waaronder ook kinderen uit het Zottegemse.

Kif 20logo Cmyk

IN DE KIJKER

WOORDJE VAN DE
VOORZITTER

Voorzitter Franky

Beste bezoeker

De leden en ikzelf heten u van harte welkom op de website van Kiwanis Zottegem Egmont. Benieuwd waarvoor onze vereniging staat?  Kijk rustig rond. Ontdek de vele projecten die onze leden in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.  Maak kennis met de leden.  Leer onze trouwe sponsors kennen.  En kom meteen te weten welke de vele sociale doelen zijn die we samen hebben gesteund.

Een gans jaar lang zetten niet alleen de leden, maar ook de partners, kinderen van de leden en een aantal vrijwilligers zich belangeloos in om van elk project van Kiwanis Zottegem-Egmont opnieuw een succes te maken.  We stappen samen honderden kilometers om tientallen tonnen oude kledij in te zamelen tijdens onze Blue Bag Day.  We transformeren onszelf in would-be sommeliers tijdens ons tweedaags wijnevent.  En we trekken onze beste smoking aan tijdens ons jaarlijks klassiek concert in de decanale kerk van Zottegem.

Het zijn allemaal fundraisers met slechts één doel: centen bijeensprokkelen om kinderen, die het om één of andere reden wat minder of wat moeilijker hebben, opnieuw dat sprankeltje meer hoop te geven.  Het motto van Kiwanis is dan ook “Serving the Children of the World”.  En dat doen we allemaal met de gouden regel indachtig: “behandel de anderen zoals jijzelf door anderen behandeld wenst te worden”.

Hiervoor komen we samen, werken we samen en maken we samen plezier.  En met uw hulp, helpen wij anderen.

Hartelijke groet,

Franky De Waele
Voorzitter Kiwanis Zottegem 2023-2024

LAATSTE NIEUWS

Schrijf in voor de nieuwsbrief