Welkom op de website van Kiwanis Zottegem-Egmont
U bent momenteel niet aangemeld
DANKJEWEL actie 2021

DANKJEWEL actie 2021

Kiwanis Zottegem lanceert mee De Kleppe als Groene Zorg initiatief

Kiwanis Zottegem lanceert mee De Kleppe als Groene Zorg initiatief

Naast zorgvakanties, sociale tewerkstelling en sociale therapie met boerderijdieren, is De Kleppe nu ook een erkend Groene Zorg initiatief. Hiermee is De kleppe één van de eerste erkende initiatieven binnen het nieuwe ministerieel besluit van 20 februari.

De Kleppe is het toonbeeld van een inclusieve werking. Robin Ronsyn : ’Mensen die zelf nood hebben aan zorg en structuur, gaan binnen de werking ook zorg dragen voor anderen. De Kleppe wordt gedragen door een klein team en versterkt door 8 personen in een sociale tewerkstelling en meer dan 50 vrijwilligers waarvan enkele vanuit een kwetsbare achtergrond of met een beperking. In De Kleppe kijken we naar de mogelijkheden van de mensen want een beperking is er pas, als je het ook zo benoemd.’

Binnen de interne werking betrekt De Kleppe dikwijls personen die ergens anders niet altijd welkom zijn. Zo ook personen die niet sterk genoeg zijn voor een maatwerkbedrijf of reguliere sector, maar waarvan hun mogelijkheden onvoldoende zouden benut zijn in een dagcentrum. Tot nog toe is er echter geen financiële return hiervoor vanuit de overheid of de personen zelf. Door de erkenning als Groene Zorg initiatief, wordt hier een kleine stap in de goede richting gezet.

‘Vanuit het systeem van de Persoonsvolgende financiering (PVF), zullen enkele personen met een mentale beperking en/of autisme terecht kunnen op De Kleppe voor hun dagbesteding vanaf 2018. Deze mensen zullen ingeschakeld worden in de dagdagelijkse werking met de dieren en op het buitendomein. Hiervoor betalen deze mensen dan een kleine dagvergoeding vanuit hun persoonsvolgend budget.’, aldus Robin Ronsyn, coördinator van De Kleppe.

2017 is een try out jaar. Er komen reeds enkele jongeren met een beperking naar De Kleppe om mee te draaien in de dagelijkse werking. In dit testjaar komen deze jongeren gratis naar De kleppe voor hun dagbesteding. Maar uiteraard komen hier wel kosten bij kijken. Kiwanis Zottegem steunt de opstart van dit project.
Gepost op 19.11.2017 door Kiwanis Zottegem-Egmont

Klassiek concert 2017

Klassiek concert 2017

Wijndegustatie weekend '19

Wijndegustatie weekend '19

Schenkingen

Schenkingen

Filmvoorstelling 'Girl'

Filmvoorstelling 'Girl'

Luxury Night 13 mei 2017

Luxury Night 13 mei 2017