BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20 Wijndegustatie weekend '20 Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20

De 10e editie van de Blue Bag Day van Kiwanis Zottegem-Egmont, gepland op 25 april 2020, wordt naar aanleiding van het coronavirus uitgesteld naar een latere datum.  Wellicht zal de ophaling in juni gebeuren, de exacte datum wordt bekendgemaakt van zodra de omstandigheden dat toelaten.  Wie niet kan wachten en een grote lading kleding kwijt wil kan Kiwanis Zottegem-Egmont contacteren via e-mail op kledij@kiwanis-zottegem.be .

Hartelijk dank aan wie aanwezig was op ons wijnevent van 7 en 8 maart jl. We blikken terug op een fantastisch weekend met een verkoop die alle records verpulverde.  Dank zij jouw bezoek en sympathie kan onze vereniging opnieuw de nodige sociale doelen steunen ter bevordering van het welzijn van kinderen die het wat minder breed of moeilijker hebben. Nagenieten ahv fotos kan onder de rubriek 'media'.

Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

Door het nijpend en urgente tekort aan mondmaskers wereldwijd is onze Voorzitter en Sociale Commissie meteen in actie geschoten. Wij konden rekenen op de gulle steun van de firma Cortina en haar schoenenmerk SAFETY JOGGER die 200.000 mondmaskers kon aankopen en die het nu volledig kosteloos ter beschikking stelt. Kiwanis Zottegem heeft zo de hand kunnen leggen op 2000 chirurgische mondmaskers en werden reeds verdeeld aan Woonzorgcentrum Egmont en lokale thuisverplegers en dit via onder andere Sophie Thijs van Thuisverpleging Z OVl.
Kiwanis Zottegem lanceert mee De Kleppe als Groene Zorg initiatief

Naast zorgvakanties, sociale tewerkstelling en sociale therapie met boerderijdieren, is De Kleppe nu ook een erkend Groene Zorg initiatief. Hiermee is De kleppe één van de eerste erkende initiatieven binnen het nieuwe ministerieel besluit van 20 februari.

De Kleppe is het toonbeeld van een inclusieve werking. Robin Ronsyn : ’Mensen die zelf nood hebben aan zorg en structuur, gaan binnen de werking ook zorg dragen voor anderen. De Kleppe wordt gedragen door een klein team en versterkt door 8 personen in een sociale tewerkstelling en meer dan 50 vrijwilligers waarvan enkele vanuit een kwetsbare achtergrond of met een beperking. In De Kleppe kijken we naar de mogelijkheden van de mensen want een beperking is er pas, als je het ook zo benoemd.’

Binnen de interne werking betrekt De Kleppe dikwijls personen die ergens anders niet altijd welkom zijn. Zo ook personen die niet sterk genoeg zijn voor een maatwerkbedrijf of reguliere sector, maar waarvan hun mogelijkheden onvoldoende zouden benut zijn in een dagcentrum. Tot nog toe is er echter geen financiële return hiervoor vanuit de overheid of de personen zelf. Door de erkenning als Groene Zorg initiatief, wordt hier een kleine stap in de goede richting gezet.

‘Vanuit het systeem van de Persoonsvolgende financiering (PVF), zullen enkele personen met een mentale beperking en/of autisme terecht kunnen op De Kleppe voor hun dagbesteding vanaf 2018. Deze mensen zullen ingeschakeld worden in de dagdagelijkse werking met de dieren en op het buitendomein. Hiervoor betalen deze mensen dan een kleine dagvergoeding vanuit hun persoonsvolgend budget.’, aldus Robin Ronsyn, coördinator van De Kleppe.

2017 is een try out jaar. Er komen reeds enkele jongeren met een beperking naar De Kleppe om mee te draaien in de dagelijkse werking. In dit testjaar komen deze jongeren gratis naar De kleppe voor hun dagbesteding. Maar uiteraard komen hier wel kosten bij kijken. Kiwanis Zottegem steunt de opstart van dit project.
Gepost op 19.11.2017 door Kiwanis Zottegem-Egmont

Klassiek concert 2014: ...

Klassiek concert 2014: Jubileumditie

Blue Bag Day