Wijndegustatie weekend '20 BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20 Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

Hartelijk dank aan wie aanwezig was op ons wijnevent van 7 en 8 maart jl. We blikken terug op een fantastisch weekend met een verkoop die alle records verpulverde.  Dank zij jouw bezoek en sympathie kan onze vereniging opnieuw de nodige sociale doelen steunen ter bevordering van het welzijn van kinderen die het wat minder breed of moeilijker hebben. Nagenieten ahv fotos kan onder de rubriek 'media'.

BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20

De 10e editie van de Blue Bag Day van Kiwanis Zottegem-Egmont, gepland op 25 april 2020, wordt naar aanleiding van het coronavirus uitgesteld naar een latere datum.  Wellicht zal de ophaling in juni gebeuren, de exacte datum wordt bekendgemaakt van zodra de omstandigheden dat toelaten.  Wie niet kan wachten en een grote lading kleding kwijt wil kan Kiwanis Zottegem-Egmont contacteren via e-mail op kledij@kiwanis-zottegem.be .

Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

Door het nijpend en urgente tekort aan mondmaskers wereldwijd is onze Voorzitter en Sociale Commissie meteen in actie geschoten. Wij konden rekenen op de gulle steun van de firma Cortina en haar schoenenmerk SAFETY JOGGER die 200.000 mondmaskers kon aankopen en die het nu volledig kosteloos ter beschikking stelt. Kiwanis Zottegem heeft zo de hand kunnen leggen op 2000 chirurgische mondmaskers en werden reeds verdeeld aan Woonzorgcentrum Egmont en lokale thuisverplegers en dit via onder andere Sophie Thijs van Thuisverpleging Z OVl.
Trio-vergadering rond het thema "De Groote Oorlog"

Op woensdag 3 juni houden KC Zottegem-Egmont, KC Oosterzele-Land van Rode en KC Ninove-Geraardsbergen een triovergadering rond dit thema. Plaats van het gebeuren is Zaal De Kluize, Sportstraat, Oosterzele.

Heemkundige en historicus Luc De Both vertelt over de gevechten in de streek rond Zottegem, de spoorwegspionage, de plaatselijke helden en het dagelijkse leven in de bezette regio.
De Groote Oorlog heeft een enorme impact gehad in streek rond Zottegem haar sporen nagelaten. In dit herdenkingsjaar gaan we dieper in op deze episode in de geschiedenis van onze stad. Weinig mensen weten dat er in de Eerste Wereldoorlog rond Zottegem veel meer gevochten is dan in de Tweede Wereldoorlog.
Het verhaal van haar grootvader Charel Gemoets en zijn zoon Hilaire heeft kunstenares Linda Van der Meeren zodanig getroffen dat "Oorlog" een van de thema's in haar oeuvre is. Een kleine tentoonstelling van aangrijpende werken is op 3 juni te bezoeken.
Wie van feiten en weetjes houdt zal zijn gading vinden in de Nationale tentoonstelling 14/18      "Van Sarajevo tot Versailles".

De Trio-vergadering begint om 19u30. Deelnameprijs (walking diner inbegrepen) €35. Bezoekers worden vriendelijk verzocht zich uiterlijk 31 mei in te schrijven bij de secretarissen van één van de clubs of bij leondeturck@telenet.be, 0495 767875

Gepost op 02.05.2015 door Kiwanis Zottegem-Egmont

Schenkingen