30ste Klassiek Concert Blue Bag Day 'op afroep'

Trio-vergadering rond het thema "De Groote Oorlog"

Op woensdag 3 juni houden KC Zottegem-Egmont, KC Oosterzele-Land van Rode en KC Ninove-Geraardsbergen een triovergadering rond dit thema. Plaats van het gebeuren is Zaal De Kluize, Sportstraat, Oosterzele.

Heemkundige en historicus Luc De Both vertelt over de gevechten in de streek rond Zottegem, de spoorwegspionage, de plaatselijke helden en het dagelijkse leven in de bezette regio.
De Groote Oorlog heeft een enorme impact gehad in streek rond Zottegem haar sporen nagelaten. In dit herdenkingsjaar gaan we dieper in op deze episode in de geschiedenis van onze stad. Weinig mensen weten dat er in de Eerste Wereldoorlog rond Zottegem veel meer gevochten is dan in de Tweede Wereldoorlog.
Het verhaal van haar grootvader Charel Gemoets en zijn zoon Hilaire heeft kunstenares Linda Van der Meeren zodanig getroffen dat "Oorlog" een van de thema's in haar oeuvre is. Een kleine tentoonstelling van aangrijpende werken is op 3 juni te bezoeken.
Wie van feiten en weetjes houdt zal zijn gading vinden in de Nationale tentoonstelling 14/18      "Van Sarajevo tot Versailles".

De Trio-vergadering begint om 19u30. Deelnameprijs (walking diner inbegrepen) €35. Bezoekers worden vriendelijk verzocht zich uiterlijk 31 mei in te schrijven bij de secretarissen van één van de clubs of bij leondeturck@telenet.be, 0495 767875

Gepost op 02.05.2015 door Kiwanis Zottegem-Egmont

Klassiek concert 2017

Klassiek concert 2014: ...