Welkom op de website van Kiwanis Zottegem-Egmont
U bent momenteel niet aangemeld
30ste Klassiek Concert Blue Bag Day 'op afroep'

30ste Klassiek Concert

Op Vrijdag 11 oktober om 20h30 zorgen wij terug voor de hoogmis van de klassieke muziek in de Dekenale kerk te Zottegem. Dit jaar hebben we 2 absolute toppers kunnen engageren: Liebrecht Vanbeckevoort (laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2007) en Severin von Eckardstein (winnaar Koningin Elisabethwedstrijd 2003). Samen brengen zij een piano duo concert op twee Steinway concertvleugels met muziek van Mozart, Tjaikovski, Saint-Saëns en Rachmaninov. Kaarten (50 euro/persoon) te verkrijgen bij de leden of onze online shop.

 

Blue Bag Day 'op afroep'

Wegens het grandioze succes van onze pre-inzameling EN voor zij die de Blue Bag Day kledij inzameling op 27 april gemist hebben of reeds een nieuwe lading afgedankte kledij hebben doen wij nog een post-inzameling. Stuur ons een mail met alle informatie op kledij@kiwanis-zottegem.be en wij zorgen voor een snelle en correcte ophaling van uw kledij in de regio Zottegem/Brakel/Herzele/Lierde. Andere regios mits grote(re) volumes.
Trio-vergadering rond het thema "De Groote Oorlog"

Trio-vergadering rond het thema "De Groote Oorlog"

Op woensdag 3 juni houden KC Zottegem-Egmont, KC Oosterzele-Land van Rode en KC Ninove-Geraardsbergen een triovergadering rond dit thema. Plaats van het gebeuren is Zaal De Kluize, Sportstraat, Oosterzele.

Heemkundige en historicus Luc De Both vertelt over de gevechten in de streek rond Zottegem, de spoorwegspionage, de plaatselijke helden en het dagelijkse leven in de bezette regio.
De Groote Oorlog heeft een enorme impact gehad in streek rond Zottegem haar sporen nagelaten. In dit herdenkingsjaar gaan we dieper in op deze episode in de geschiedenis van onze stad. Weinig mensen weten dat er in de Eerste Wereldoorlog rond Zottegem veel meer gevochten is dan in de Tweede Wereldoorlog.
Het verhaal van haar grootvader Charel Gemoets en zijn zoon Hilaire heeft kunstenares Linda Van der Meeren zodanig getroffen dat "Oorlog" een van de thema's in haar oeuvre is. Een kleine tentoonstelling van aangrijpende werken is op 3 juni te bezoeken.
Wie van feiten en weetjes houdt zal zijn gading vinden in de Nationale tentoonstelling 14/18      "Van Sarajevo tot Versailles".

De Trio-vergadering begint om 19u30. Deelnameprijs (walking diner inbegrepen) €35. Bezoekers worden vriendelijk verzocht zich uiterlijk 31 mei in te schrijven bij de secretarissen van één van de clubs of bij leondeturck@telenet.be, 0495 767875


Gepost op 02.05.2015 door Kiwanis Zottegem-Egmont

Klassiek Concert 2013

Klassiek Concert 2013

Galabal 25 Jaar Kiwanis

Galabal 25 Jaar Kiwanis

Klassiek concert 2017

Klassiek concert 2017

Academische Zitting

Academische Zitting

Klassiek concert 2014: ...

Klassiek concert 2014: Jubileumditie