BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20 Wijndegustatie weekend '20 Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20

De 10e editie van de Blue Bag Day van Kiwanis Zottegem-Egmont, gepland op 25 april 2020, wordt naar aanleiding van het coronavirus uitgesteld naar een latere datum.  Wellicht zal de ophaling in juni gebeuren, de exacte datum wordt bekendgemaakt van zodra de omstandigheden dat toelaten.  Wie niet kan wachten en een grote lading kleding kwijt wil kan Kiwanis Zottegem-Egmont contacteren via e-mail op kledij@kiwanis-zottegem.be .

Hartelijk dank aan wie aanwezig was op ons wijnevent van 7 en 8 maart jl. We blikken terug op een fantastisch weekend met een verkoop die alle records verpulverde.  Dank zij jouw bezoek en sympathie kan onze vereniging opnieuw de nodige sociale doelen steunen ter bevordering van het welzijn van kinderen die het wat minder breed of moeilijker hebben. Nagenieten ahv fotos kan onder de rubriek 'media'.

Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

Door het nijpend en urgente tekort aan mondmaskers wereldwijd is onze Voorzitter en Sociale Commissie meteen in actie geschoten. Wij konden rekenen op de gulle steun van de firma Cortina en haar schoenenmerk SAFETY JOGGER die 200.000 mondmaskers kon aankopen en die het nu volledig kosteloos ter beschikking stelt. Kiwanis Zottegem heeft zo de hand kunnen leggen op 2000 chirurgische mondmaskers en werden reeds verdeeld aan Woonzorgcentrum Egmont en lokale thuisverplegers en dit via onder andere Sophie Thijs van Thuisverpleging Z OVl.
Verkeersveiligheid: Spaakreflectoren voor jonge fietsers

Met de donkere herfst en winterdagen op komst vindt Kiwanis het een ideaal moment om met een nieuw en ook langere termijn project van start te gaan: “zien, maar vooral gezien worden” is voor de zwakke weggebruikers een belangrijk credo.

Kiwanis Zottegem zet het aspect “gezien worden” extra in de verf (letterlijk dan …) en schenkt performante en handige staafreflectoren aan de leerlingen van de eerste graad van het OLV College, Campus Centrum, Grotenberge en Bevegem. In totaal zijn dat zo’n 550 kinderen. Elke leerling krijgt 2 zakjes met daarin 12 spaakreflectoren. De gekozen reflectoren zijn overdag nauwelijks zichtbaar maar reflecteren heel sterk in het donker.

Gepost op 08.10.2015 door Kiwanis Zottegem-Egmont

Verkeersveiligheid: Kiw...

Verkeersveiligheid: Kiwanis schenkt spaakreflectoren aan jonge fietsers