Blue Bag Day 'op afroep' 30ste Klassiek Concert

Fietsenstalling “De Rozengaard”

Steevliet vzw is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg.  De afdeling Rozengaard is gelegen te Sint Maria Oudenhove. Wij organiseren hulpverlening gericht naar kinderen , jongeren en hun context die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Naast het bieden van contextbegeleiding wordt naargelang de noodzaak verblijf voor de kinderen en jongeren aangeboden. Afdeling Rozengaard begeleidt 11 jongeren in de leefgroep en 1 jongere via kamertraining.   Wij geloven in de krachten en de mogelijkheden van de jongeren hun context. We benaderen hen als volwaardige partners op een positieve en zorgzame wijze. Uitgaande van de hulpvraag trachten we via dialoog te komen tot een verbindend en haalbaar hulpverleningstraject.

Op onze campus  hadden wij geen echte ruimte om de fietsen die in gebruik zijn te stallen. Fietsen bleven dikwijls buiten staan en gaan vlug kapot. Het gebeurt ook dat er een fiets verdwijnt omdat die achteloos op ons terrein wordt geplaatst, … De begeleiders frustreren zich in dit probleem omdat ze niet goed de fietsen kunnen opvolgen en bewoners staan dikwijls voor voldongen feiten als ze ’s morgens naar school willen fietsen. Dankzij de steun van Kiwanis zijn deze problemen volledig van de baan. Wij hebben een mooie fietsberging kunnen plaatsen die alle fietsen van onze bewoners kan stallen.

Schenkingen

Blue Bag Day