Wijndegustatie weekend '20 Blue Bag Day 'op afroep'

Reeds voor het 8ste jaar op rij organiseren wij ons fel gesmaakt WIJNWEEKEND. Deze editie gaat door in het weekend van 7 (van 17h - 1h) en 8 maart (van 11h - 17h) 2020, op onze vertrouwde locatie BMW garage Meerschman (Buke/Ter Kameren). Zoals steeds bieden wij een uitgebreid gamma aan diverse wijnen, uit verschillende landen en streken en dit aan een zeer aanvaardbare prijs. Vanaf 21h is er een after tasting met live muziek. Tickets (10 euro) bij de leden of op deze website.

Fonds Gianni Eggermont

Gianni Eggermont werd in 1966 in Waregem geboren met een zeldzame aandoening aan de penis exstrofia vesicae. Op zijn achtendertigste maakte hij kennis met prof. dr. Piet Hoebeke, die hem opereerde en zo zijn leven veranderde. Uit dankbaarheid en om de vele kinderen te helpen die geboren worden met aandoeningen van de blaas en de genitalia te helpen, richtte Gianni Eggermont het fonds op.  Er zijn heel wat aangeboren afwijkingen van het mannelijk geslachtsorgaan waarvan de oorzaak en onderliggende pathofysiologie nog verder moeten worden onderzocht.
Het fonds stimuleert en ondersteunt wetenschappelijk onderzoek in de kinderurologie:

• translationeel onderzoek, vanuit de klinische praktijk naar het labo, om de pathofysiologie van aangeboren afwijkingen van het mannelijke geslachtsorgaan beter te begrijpen.
  • de wetenschappelijke bevindingen over de pathofysiologie omzetten naar toepassingen voor de klinische praktijk om de zorg voor de patiënten te verbeteren.

De oprichting van het Gianni Eggermont Fonds in januari 2019 betekende een belangrijke stap vooruit voor het onderzoek.

Volta Summercamp