Welkom op de website van Kiwanis Zottegem-Egmont
U bent momenteel niet aangemeld
Blue Bag Day 'op afroep' 30ste Klassiek Concert

Blue Bag Day 'op afroep'

Wegens het grandioze succes van onze pre-inzameling EN voor zij die de Blue Bag Day kledij inzameling op 27 april gemist hebben of reeds een nieuwe lading afgedankte kledij hebben doen wij nog een post-inzameling. Stuur ons een mail met alle informatie op kledij@kiwanis-zottegem.be en wij zorgen voor een snelle en correcte ophaling van uw kledij in de regio Zottegem/Brakel/Herzele/Lierde. Andere regios mits grote(re) volumes.

30ste Klassiek Concert

Op Vrijdag 11 oktober om 20h30 zorgen wij terug voor de hoogmis van de klassieke muziek in de Dekenale kerk te Zottegem. Dit jaar hebben we 2 absolute toppers kunnen engageren: Liebrecht Vanbeckevoort (laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2007) en Severin von Eckardstein (winnaar Koningin Elisabethwedstrijd 2003). Samen brengen zij een piano duo concert op twee Steinway concertvleugels met muziek van Mozart, Tjaikovski, Saint-Saëns en Rachmaninov. Kaarten (50 euro/persoon) te verkrijgen bij de leden of onze online shop.

 
Gevulde boekentassen voor kansarme kinderen

Gevulde boekentassen voor kansarme kinderen

Sinds 2014 geven serviceclubs Kiwanis Egmont en Soroptimist ZO Vlaanderen in een gezamenlijk project de minstbedeelde kinderen van onze regio een blitzstart bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

In samenwerking met VZW Lichtpunt en dankzij goede connecties bij bagageproducent Samsonite hebben beide serviceclubs diverse volledig gevulde boekentassen geschonken aan de kinderen van minderbedeelde ouders uit onze regio. Het was vzw Lichtpunt die instond voor de selectie van de gezinnen waar kinderen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar een materieel steuntje in de rug konden gebruiken voornamelijk dan op vlak van de aanschaf van kwalitatief schoolmateriaal.

De beide serviceclubs hadden in overleg daarvoor een budget vrijgemaakt waarmee de vrijwilligers van vzw Lichtpunt vervolgens aan de slag zijn gegaan en concreet de geschonken boekentassen hebben gevuld met turnpantoffels, schrijfmateriaal, latten, mappen, schaar en passer, ja zelfs een brooddoos werd niet vergeten !

Dankzij de grote aankoop konden ook extra kortingen verkregen worden waardoor het beschikbaar gestelde budget optimaal besteed kon worden.

Er werden boekentassen gevuld voor zowel kleuters als kinderen van de 1ste, 2de, 3de graad en het 1ste jaar middelbaar; de reacties vanwege de kinderen waren ronduit fenomenaal te noemen !

Soroptimist ZO Vlaanderen, Kiwanis Egmont en vzw Lichtpunt zijn ervan overtuigd dat via een goede opleiding kinderen de kans krijgen om zich los te maken uit de armoedespiraal; Deze schenking zorgt ervoor dat de betrokken kinderen prima gemotiveerd met prima materiaal aan de schooljaar startlijn verschijnen en voor hen betekent dit een extra stimulans voor hun inzet tijdens het komende schooljaar.

Beide serviceclubs geloven dat zij op deze manier hun steentje bijdragen tot de uitbouw van een betere samenleving.

Klassiek Concert 2013

Klassiek Concert 2013

Klassiek concert 2017

Klassiek concert 2017

Galabal 25 Jaar Kiwanis

Galabal 25 Jaar Kiwanis

Wijndegustatie weekend '19

Wijndegustatie weekend '19

Academische Zitting

Academische Zitting