Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers Wijndegustatie weekend '20 BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20

Schenking van 2000 mondmaskers aan lokale zorgverstrekkers

Door het nijpend en urgente tekort aan mondmaskers wereldwijd is onze Voorzitter en Sociale Commissie meteen in actie geschoten. Wij konden rekenen op de gulle steun van de firma Cortina en haar schoenenmerk SAFETY JOGGER die 200.000 mondmaskers kon aankopen en die het nu volledig kosteloos ter beschikking stelt. Kiwanis Zottegem heeft zo de hand kunnen leggen op 2000 chirurgische mondmaskers en werden reeds verdeeld aan Woonzorgcentrum Egmont en lokale thuisverplegers en dit via onder andere Sophie Thijs van Thuisverpleging Z OVl.

Hartelijk dank aan wie aanwezig was op ons wijnevent van 7 en 8 maart jl. We blikken terug op een fantastisch weekend met een verkoop die alle records verpulverde.  Dank zij jouw bezoek en sympathie kan onze vereniging opnieuw de nodige sociale doelen steunen ter bevordering van het welzijn van kinderen die het wat minder breed of moeilijker hebben. Nagenieten ahv fotos kan onder de rubriek 'media'.

BELANGRIJK BERICHT BLUE BAG DAY '20

De 10e editie van de Blue Bag Day van Kiwanis Zottegem-Egmont, gepland op 25 april 2020, wordt naar aanleiding van het coronavirus uitgesteld naar een latere datum.  Wellicht zal de ophaling in juni gebeuren, de exacte datum wordt bekendgemaakt van zodra de omstandigheden dat toelaten.  Wie niet kan wachten en een grote lading kleding kwijt wil kan Kiwanis Zottegem-Egmont contacteren via e-mail op kledij@kiwanis-zottegem.be .

Over Kiwanis Zottegem-Egmont

Dank u voor uw sympathie en aanwezigheid op onze website!

Als Kiwanis Zottegem Egmont maken wij deel uit van de Internationale Kiwanis Serviceclub, die wereldwijd meer dan 320.000 leden telt. Wij vinden het namelijk onze plicht om een stuk terug te geven aan de maatschappij en ons in te zetten voor diegenen die het minder goed hebben, met in het bijzonder aandacht voor minderbedeelde kinderen lokaal en wereldwijd. Zo steunen wij reeds meerdere jaren lokale Zottegemse organisaties zoals Lichtpunt, Hartekamp, Mindervaliden, de Schoolgemeenschappen Zottegem en Brakel, en anderen. Iets verder weg van Zottegem, geven wij ook steun aan de Ziekenhuisschool UZ Gent die, met immer te beperkte middelen, onderwijs organiseert voor langdurig zieke kinderen – waaronder ook kinderen uit het Zottegemse.

Internationaal zijn wij actief o.a. in het Eliminate Project, dat er naar streeft om de “Maternale en Neonatale Tetanos” wereldwijd uit te roeien. Om al deze projecten te steunen en te kunnen blijven steunen, hebben wij dus regelmatig centen nodig. De reden waarom wij onze verscheidene Fundraising-organisaties hebben, namelijk:

• Wijndegustatie in het voorjaar.
  • Blue Bag Day (kledij-inzameling) in Zottegem, Brakel en Lierde na de paasvakantie.
  • Klassiek concert in het najaar.

Meer informatie over al deze initiatieven, kan je natuurlijk terugvinden hier op onze website.

Veel leesplezier!

Franky De Waele