ONZE SOCIALE DOELEN

25 miljoen euro, dat is het toch wel immense bedrag dat de 32.000 Kiwanis leden in Europa jaarlijks doneren aan sociale projecten.

Sociale projecten waarbij het hoofddoel het creëren is van een betere wereld voor kinderen en dan vooral voor die kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.
“Serving the children of the World” dat is waar wij als Kiwanis voor staan en dat specifieke altijd terugkerende leitmotiv binnen onze werking is wat ons als service club uniek maakt.

Een aloud principe zegt dat je eerst moet verdienen vooraleer je kan uitgeven. Zo is ons Klassiek Concert reeds 25 jaar het vlaggenschip om onze sociale kas van de nodige middelen te voorzien zodat wij onze Missie kunnen waarmaken. Ook de opbrengst van ons 4e Italiaanse Wijnweekend gaat naar onze sociale kas.

Voorbije jaren hebben we onze steun verleend aan talrijke lokale en (inter)nationale initiatieven die het credo van onze club “Serving the children of the World” in woord en daad onderschrijven zoals Bijeva, Lichtpunt, het Kinderkankerfonds, Artsen zonder Grenzen, BuSo, …  om maar een paar van de gesteunde projecten en verenigingen weer te geven.

22 juni 2021

Blue Bag Day Drive-Thru

Door COVID-19 kon onze jaarlijkse thuisophaling dit jaar april niet doorgaan. Na 3 keer uitstellen, gooien we het nu over een andere boeg.
22 juni 2021

Dankjewel actie 2021

Uw steun voor onze eindejaarsactie van 2020 was hartverwarmend. Het deed veel plezier dat velen ons in deze moeilijke periode wilden helpen om mensen in nood te steunen.
15 januari 2021

Laptops voor de scholen

De Corona pandemie en de lockdown in ons land zorgen voor heel wat praktische problemen om voor alle leerlingen afstandsonderwijs mogelijk te maken.
14 januari 2021

200.000 mondmaskers voor lokale zorgverstrekkers

Over de nieuwe COVID-19 pandemie is nog weing gekend. Wel zeker is dat het leidt tot een nijpend en urgent tekort aan mondmaskers en ander beschermingsmateriaal voor zorgverstrekkers.
14 januari 2021

ICT materiaal voor de GOA High School in India

The infrastructure of the school in 2006 was in a bad state (electrical, window frames, not a drop of water, leaking roof, no playground, …).
14 januari 2021

Spina Bifida

Spina Bifida ( open ruggetje ) is een aandoening die gekenmerkt is door het zich niet sluiten van één of meerdere wervels. Mensen met Spina Bifida hebben problemen op vlak van beweging ( motorisch ) en gevoel (sensorisch).
14 januari 2021

Fonds Gianni Eggermont

Gianni Eggermont werd in 1966 in Waregem geboren met een zeldzame aandoening aan de penis exstrofia vesicae. Op zijn achtendertigste maakte hij kennis met prof. dr. Piet Hoebeke, die hem opereerde en zo zijn leven veranderde.
11 januari 2021

Cliniclowns

In november 2017 vertrokken 20 enthousiastelingen naar New York om er de New York City Marathon te lopen en zij lieten zich daarbij sponsoren ten voordele van CliniClowns België.
11 januari 2021

De Kleppe als Groene Zorg initiatief

Naast zorgvakanties, sociale tewerkstelling en sociale therapie met boerderijdieren, is De Kleppe nu ook een erkend Groene Zorg initiatief. Hiermee is De kleppe één van de eerste erkende initiatieven binnen het nieuwe ministerieel besluit.
11 januari 2021

Gevulde boekentassen voor kansarme kinderen

Sinds 2014 geven serviceclubs Kiwanis Egmont en Soroptimist ZO Vlaanderen in een gezamenlijk project de minstbedeelde kinderen van onze regio een blitzstart bij aanvang van het nieuwe schooljaar.
11 januari 2021

Een keuken voor Patrasche VZW

Patrasche VZW zet dieren in bij intensieve begeleidingen voor die jongeren die het meest kwetsbaar zijn in onze samenleving. I
11 januari 2021

Fietsenstalling “De Rozengaard”

Steevliet vzw is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg.  De afdeling Rozengaard is gelegen te Sint Maria Oudenhove. Wij organiseren hulpverlening gericht naar kinderen , jongeren en hun context die zich in een kwetsbare situatie bevinden.
11 januari 2021

eReaders voor scholen

Sedert 2007 reeds stelde Kiwanis Club Zottegem Egmont aan de Zottegemse scholen een uitgebreid en gevarieerd boekenpakket ter beschikking.
11 januari 2021

Zien, maar vooral gezien worden

“zien, maar vooral gezien worden” is voor de zwakke weggebruikers een belangrijk credo. Kiwanis Club Zottegem Egmont trekt in dit project de kaart van Verkeersveiligheid waarbij een veilige rit met de fiets naar en van de school uiteraard een belangrijk onderdeel vormt.